BiH

Zbog Sirijaca inspektori "češljaju" hotele

Zbog Sirijaca inspektori "češljaju" hotele
Zbog Sirijaca inspektori "češljaju" hotele

SARAJEVO - Inspektori Službe za poslove sa strancima BiH u svim sarajevskim hotelima, hostelima i ostalim sličnim objektima vrše detaljne provjere izdavanja hotelskih vaučera, na osnovu kojih se izdaju kratkoročne vize za BiH, a koje su proteklih mjeseci za ulazak koristili državljani Sirije i ostalih zemalja Bliskog istoka.

Ako se, kako nam je potvrđeno, ispostavi da u nekom od tih objekata boravi Sirijac, slijedi procedura utvrđivanja da li je on ovdje legalno.

"Utvrdiće se da li on tu legalno boravi, odnosno da li ima regulisan status boravka, i ako ima, nikakav problem nije. Ako nema regulisan status boravka, naravno da će biti procesuiran kao ilegalan imigrant i protiv njega će biti postupano kao i prema svim ilegalnim imigrantima", kazao nam je u petak Izet Nizam, zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Prema njegovim riječima, ukoliko se utvrdi da je neko lice ilegalno boravilo u BiH, biće u Imigracionom centru do utvrđivanja identiteta, a potom slijedi vraćanje u zemlju iz koje je došlo, ili u državu iz koje je prešlo u BiH.

Nizam je kazao da vjerovatno postoji određeni broj tih ljudi koji borave u BiH.

"Tu sada radimo i to hoćemo da izvedemo na čistac, da imamo jasnu sliku kada je riječ o toj populaciji", rekao je Nizam.

On nije isključio mogućnost da se kontrole prošire i na druge gradove.

"Zašto da ne? Ko nam kaže da se to samo dešava u Sarajevu", rekao je Nizam. Upitan da li je u hotelskim rezervacijama bilo "spornih" imena, rekao je da su svi sporni dok se ne završe provjere.

"Hoću da se svaki hotel i svaki hostel ispita i da se vidi koja je pozadina. Kontrola je počela u četvrtak i ona se sprovodi detaljno", naglasio je Nizam u izjavi za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije