BiH

Interpelacije nisu prošle u parlamentu Srpske

Interpelacije nisu prošle u parlamentu Srpske
Foto: N.N. | Interpelacije nisu prošle u parlamentu Srpske

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske u nastavku 23. redovne sjednice odbacila je Interpelaciju za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj i Interpelaciju za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema.

Nijedan od predloženih zaključaka o interpelacijama nije dobio potrebnu većinu glasova narodnih poslanika.

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas Jovu Radukića za glavnog revizora, a Božanu Trninić za zamjenika glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, oboje na period od sedam godina.  

Narodna skupština Republike Srpske za članove Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Republike Srpske na period od pet godina izabrala je Željka Slijepčevića, Slavicu Milikić, Bratoljuba Radulovića, Srđana Šuputa i Branislava Đuricu.

Prijedlog Komisije za izbor i imenovanje da za dva člana Komisije za žalbe budu izabrani Goran Raković i Marina Kremenović nije dobio potrebnu većinu glasova.

Narodna skupština konstatovala je da Nadi Grahovac funkcija ombudsmana za djecu Republike Srpske istekla sa danom 12. decembra 2017., te da je zamjenicima ombudsmana Zlati Hadžić Bajrić i Zlatoljubu Mišiću zbog isteka mandata funkcija zamjenika ombudsmana prestala sa danom 7.12.2017.

Za zamjenika Ombudsmana za djecu Republike Srpske izabrana je Jovanka Vuković.

Dvadeset treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koja je završena danas, započela je 6. februara.

U utorak, 27. marta, u 10.00 časova počinje 24. redovna sjednica za koju je Kolegijum utvrdio Konačni prijedlog dnevnog reda od 16 tačaka.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2018. godinu, ali i nekoliko zakona među kojima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju,  Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, te  Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Na prijedlogu dnevnog reda je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o oružju i municiji, više nacrta zakona i Informacija o obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije