BiH

Interpol raspisao potjernicu za Hamzom Labidijem iz BiH

Interpol raspisao potjernicu za Hamzom Labidijem iz BiH
Interpol raspisao potjernicu za Hamzom Labidijem iz BiH

DOBOJ - Interpol je raspisao potjernicu za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine koji se tereti za učestvovanje u terorističkim organizacijama, a riječ je o 18-godišnjaku po imenu Hamza Labidi, objavili su u srijedu lokalni mediji.

Labidijevo ime nalazi se na Interpolovoj "crvenoj" potjernici, a tamo je uvršten na zahtjev bosanskohercegovačkog pravosuđa.

Kako stoji na stranici svjetske policijske organizacije potjernica za Labidijem je raspisana zbog krivičnog djela "formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim postrojbama".

Uz to su uz fotografiju objavljeni samo najosnovniji podaci poput onoga da je rođen 12. septembra 1998. u Zavidovićima u središnjoj Bosni.

"Dnevni avaz" prenosi kako sigurnosne agencije u BiH imaju informaciju da je ovaj tinejdžer dospio do sirijskog ratišta.

Labidijev otac navodno je osoba arapskog porijekla.

U decembru 2016. godine na zahtjev pravosudnih tijela BiH Interpol je rapisao crvene potjernicu zbog terorizma i za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice, a mjesec dana prije toga za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom.

Interpol zbog terorizma traga i za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Jasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

(NN/jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije