BiH

Isključeni članovi organizuju stranačku skupštinu

BIJELJINA - Mirko Blagojević, predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ "Dr Vojislav Šešelj", rekao je da isključeni članovi ove stranke sutra u Tesliću u najvećoj tajnosti organizuju stranačku skupštinu.

Blagojević kaže da je to neozbiljno, jer se svaka skupština priprema mjesecima, te da, kao predsjednik stranke, ni o čemu nije obaviješten.

On je rekao da ima saznanja da će ovu skupštinu organizovati Predrag Markočević iz Teslića, a da će prisustvovati Milenko Mitrović i Dragan Đurđević iz Bijeljine.

Blagojević je naveo da su sva trojica ranije isključeni iz stranke.

On je dodao da ima informacije da Markočević od prije četiri dana djeluje kao samostalni odbornik u Skupštini opštini Teslić, a ne kao odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj".

Član Izvršnog odbora SRS "Dr Vojislav Šešelj" Vojin Pavlović rekao je Srni da je zaprepašten saznanjem da se sutra u Tesliću održava skupština ove stranke.

"Prije sat vremena dobio sam od Đurđevića poruku u kojoj traži da za sutra pripremim sve što je potrebno za skupštinu na kojoj će, kako je naveo, biti izabran predsjednik stranke", rekao je Pavlović, koji je i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke.

On je dodao da skupštinu stranke nije moguće zakazati za tako kratko vrijeme.

Markočević i Đurđević nisu željeli da komentarišu održavanje ove stranačke skupštine sutra u Tesliću.

Đurđević, koji je predsjednik Skupštine grada Bijeljina, kaže da nema šta da komentariše, jer je, kako je naveo, isključen iz stranke.

Mitrović, koji je odbornik u Skupštini grada Bijeljina, rekao je da su pravila stranke jasna i da neće da komentariše nešto što nije u njegovoj nadležnosti.

"Imam samo jednog predsjednika i to je doktor Vojislav Šešelj, koji je pravila i program stranke odavno jasno postavio", rekao je Mitrović Srni. /kraj/zs/sk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije