BiH

Ivanić: Deklaracije učesnica Berlinskog procesa uz uvažavanje sugestija iz RS

Ivanić: Deklaracije učesnica Berlinskog procesa uz uvažavanje sugestija iz RS
Foto: Arhivska fotografija | Ivanić: Deklaracije učesnica Berlinskog procesa uz uvažavanje sugestija iz RS
Srna

SARAJEVO - Kabinet člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske saopštio je da do posljednjeg dana nije dao saglasnost za potpisivanje teksta zajedničkih deklaracija zemalja učesnica Berlinskog procesa, sve dok nisu uvažene sugestije nadležnih institucija Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su prvobitni tekstovi deklaracija mijenjani sve dok nisu ispoštovani zahtjevi svih zemalja učesnica, uključujući i stavove iz Republike Srpske.

Odlukom Predsjedništva BiH data je saglasnost za potpisivanje Deklaracije o nestalim licima, ali ne i za pristupanje Okvirnom planu za rješavanje pitanja nestalih osoba i sukoba u bivšoj Jugoslaviji, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je u Odluci navedeno da se Okvirnom planu ne može pristupiti sve dok ne bude sprovedena kompletna procedura u BiH u skladu sa Zakonom o nestalim licima i ustavnopravnim nadležnostima, nakon konsultacija sa svim relevantnim institucijama u BiH, što naravno uključuje i Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

"Time su u potpunosti ispoštovane sugestije nadležnih institucija Republike Srpske. U Deklaraciji o ratnim zločinima izbrisan je dio u vezi sa simbolima, što je bila sugestija Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica", naglašava se u saopštenju Predsjedništva BiH.

Iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u vezi sa definisanjem konačnog teksta ove deklaracije, ali i ostalim tekstovima, napominju da se sve vrijeme sarađivalo i sa stručnim timom Srbije, koja je takođe podržala ovu deklaraciju.

U saopštenju se navodi da je, kada je riječ o Izjavi iz oblasti borbe protiv korupcije, u potpunosti izmijenjena na način da budu ispoštovane sve sugestije Vlade Republike Srpske.

"S obzirom na to da je riječ o vrlo osjetljivoj temi svako, pa i najmanje pogrešno tumačenje može napravitu štetu samo Republici Srpskoj. Površnost i zloupotreba čak i najosjetljivijih tema u svrhu predizborne kampanje prešla je svaku mjeru", dodaje se u saopštenju.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije