BiH

Ivanić: Dobri odnosi sa Portugalom

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je da su bilateralni odnosi između BiH i Portugalije dobri, ali i da postoji potreba za razvojem kvalitetnijih odnosa dvije zemlje, posebno kad je u pitanju ekonomska saradnja.

Ivanić je danas primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Portugalije u BiH Augušta Peišota i poželio mu dobrodošlicu i uspješnu diplomatsku misiju u BiH. 

Ivanić je informisao ambasadora Peišota o unutrašnjoj i spoljno-političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim osvrtom na dinamiku formiranja vlasti u BiH, novu inicijativu EU i članstvo u EU kao prioritetu spoljne politike u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Peišoto je naglasio da je Portugalija, kao zemlja članica EU, pratio napredak BiH i aktivnosti na putu pristupa EU, koje je okarakterisao pozitivan razvoj od potpisivanja izjave o sprovođenju neophodnih reformi i njene potvrde u parlamentu BiH. 

On je istakao  da je EU u više navrata ponovila svoju opredijeljenost za nastavak integracija BiH i budućeg stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, pri čemu je istakao i punu podršku Lisabona evropskoj perspektivi zemlje. 

Ambasador Peišoto je izrazio nadu da će u njegovom mandatu doći do unapređenja bilateralnih odnosa dvije zemlje na svim nivoima, naročito na političkom i ekonomskom planu, te u oblasti kulture  kako bi se poboljšali tradicionalno prijateljski odnosi BiH i Portugalije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije