BiH

Ivanić: I međunarodna zajednica svjesna opasnosti Izetbegovićevog poteza

Ivanić: I međunarodna zajednica svjesna opasnosti Izetbegovićevog poteza
Ivanić: I međunarodna zajednica svjesna opasnosti Izetbegovićevog poteza

BANJALUKA – Ambasadori zemalja članica Savjeta za provođenje mira nisu u početku uzeli za ozbiljno djelovanje Bakira Izetbegovića na podnošenju revizije presude Međunarodnom sudu, ali su umeđuvremenu postali svjesni opasnosti, rekao je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS.

“Činjenica da nismo napadani je veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu. Ali reakcija međunarodne zajednice jasno pokazuje da druga strana nema podršku za ovo što radi”, rekao je Ivanić.

Rekao je da je u junu 2015. godine uputio pismo Sudu s ciljem da preduprijedi zloupotrebu institucija, u kojem je upozorio na mogućnost neutemeljenog djelovanja bošnjačkih predstavnika na podnošenju zahtjeva za reviziju, te da bez odluke Predsjedništva BiH takav zahtjev nije legalan.

Ivanić je upozorio da bi, ako Izetbegović ne povuče naredbu ambasadorki BiH u Hagu da ne izvrši instrukciju Igora Crnatka, ministra vanjskih poslova BiH, srpski ambasadori mogli dobiti sličnu instrukciju od njega, što bi, kako je naveo, bio kraj diplomatsko konzularne mreže BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije