BiH

Ivanić: Institucije zajedno da rješavaju probleme

Ivanić: Institucije zajedno da rješavaju probleme
Ivanić: Institucije zajedno da rješavaju probleme

BRČKO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da su institucije BiH na raspolaganju Vladi Republike Srpske u pogledu zajedničkog djelovanja u vezi sa namjerom Hrvatske da na lokaciji Trgovska gora, na području opštine Dvor, realizuje projekat odlaganja radioaktivnog otpada.

Komentarišući najavu ministra za prostorno uređenje, građevinastvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić da resorno ministarstvo ima namjeru da uputi pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i ministru za ekonomske odnose i regionalnu saradnju BiH Mirku Šaroviću u vezi sa odlaganjem radioaktivnog otpada, Ivanić je rekao da on nije adresa za takvu korespondenciju, te da bi to prije trebalo da bude Vlada Hrvatske. 

"Mi smo /ministru inostranih i evropskih poslova Hrvatske Vesni/ gospođi Pusić ozbiljno stavili do znanja da nije u redu da se takve aktivnosti rade. Jeste da je to u procesu razmatranja mogućih lokacija, ali ništa tamo nije doneseno", rekao je Ivanić novinarima u Brčkom. 

On je pozvao institucije Republike Srpske da zajedno sa institucijama BiH rješavaju te probleme, jer je to, kako je ocijenio, zajednički interes i jednog i drugog nivoa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije