BiH

Ivanić: Nedopustivo da niko od zvaničnika FBiH nije osudio plakat

Ivanić: Nedopustivo da niko od zvaničnika FBiH nije osudio plakat
Foto: N.N. | Ivanić: Nedopustivo da niko od zvaničnika FBiH nije osudio plakat

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić poručio je danas da je nedopustivo da od zvaničnih organa FBiH nema nikakve osude plakata sa nacrtanom mrtvačkom glavom i natpisom "četnici" na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu, te pozvao vlasti Sarajeva i FBiH da osude i rasvijetle ovaj slučaj.

"Krivci za sve napade morali su da budu i otkriveni i kažnjeni, ali, imajući u vidu dosadašnju praksu, nisam optimista da za to ima volje", naveo je Ivanić u pisanoj izjavi dostavljenoj Srni.

On je naglasio da plakat predstavlja monstruoznu poruku koja ponovo uliva nesigurnost Srbima u Sarajevu i Federaciji BiH.

"I današnji protesti pred zgradom Ambasade Srbije dodatna su provokacija. Nedopustivo je da od zvaničnih organa FBiH nema nikakve osude, što dovoljno govori o ovome", naglasio je Ivanić.

On je naveo da plakat sa nacrtanom mrtvačkom glavom uoči Dana državnosti Srbije podsjeća na napad na predsjednika Srbije, tadašnjeg premijera, Aleksandra Vučića, koji je do danas ostao nerasvijetljen.

"Ovo je poruka, osim Srbima koji ovdje žive, da ima snaga kojima nije dobrodošlo ništa što je srpsko i samo je nastavak dosadašnjih napada", naglasio je Ivanić.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su juče plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

U organizaciji Bošnjačkog pokreta, kojeg predvodi Sejfudin Tokić, danas su ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu održani polučasovni mirni protesti, a kao razlog navedeno je protivljenje zajedničkoj deklaraciji Srbije i Republike Srpske o očuvanju srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije