BiH

Ivanić: Sankcije nisu rješenje

Ivanić: Sankcije nisu rješenje
Foto: N.N. | Ivanić: Sankcije nisu rješenje

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da mu nije poznato da će američka administracija uvesti sankcije još nekim ljudima iz Republike Srpske i da sankcije nisu nikome rješenje.

"Nemam uticaj na to, niti to znam", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci, komentarišući pisanje pojedinih medija da "Amerika sprema nove kazne liderima iz Republike Srpske".

Upitan da li ima informacije od srpskih predstavnika iz Centralne banke BiH o eventualnom prenosu nadležnosti sa entitetskih agencija za bankarstvo, Ivanić je rekao da ima upozorenja da se formira neko novo tijelo, ali i sa druge strane tvrdnju da to nije tako.

"Uvjeren sam da imamo dobro razrađen sistem kontrole, da nije problem sistem nego sprovođenje zakona, te da je u Republici Srpskoj bilo problema u primjeni zakona i da nije bila dovoljna kontrola", rekao je Ivanić.

On je istakao da nije problem nedostatak institucija, već nedostatak ozbiljne primjene zakona.

Na pitanje da prokomentariše informacije koje su se pojavile javnosti u vezi sa vehabijskom organizacijom "Asker" koja vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece uzrasta od devet do 17 godina, Ivanić je rekao da ne želi to da komentariše jer nije dobio nikakve informacije u vezi sa tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije