BiH

Ivanić:BiH početkom 2016. podnosi aplikaciju za članstvo u EU

Ivanić:BiH početkom 2016. podnosi aplikaciju za članstvo u EU
Ivanić:BiH početkom 2016. podnosi aplikaciju za članstvo u EU

SARAJEVO- Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić informisao je danas u Sofiji predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova o namjeri BiH da početkom naredne godine podnese aplikaciju za članstvo u EU.

Na ovom sastanku je razgovarano o političko-ekonomskoj situaciji u BiH i Makedoniji, a razmijenjena su i mišljenja o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uslova za integraciju dvije zemlje u EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji BiH i Makedonije u rješavanju problema migracija i izbjeglica, a posebno je naglašeno iskustvo koje Makedonija ima sa migrantima.

Prema riječima makedonskog predsjednika, kroz Makedoniju je od januara ove godine prošlo 300.000 migranata.

Ivanov je informisao Ivanića o iskustvima krize, načinima upravljanja situacijom, te procjenama za naredni period.

Na sastanku je bilo riječi i o formiranju antiterorističkog centra, koji bi obuhvatio zemlje zapadnog Balkana, s ciljem efikasnije borbe protiv terorizma i efikasnijeg praćenja i rješavanja migrantske krize.

Ivanić na poziv Fondacije Društva zajedničkih vrijednosti i Nizami Ganjavi Internešnel Centra danas u Sofiji prisustvuje sastanku na visokom nivou o temi "Nove vizije solidarnosti, partnerstva i susjedstva za Evropu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije