BiH

Ivanić: Odbranom Kozare odbranjena cijela RS

Ivanić: Odbranom Kozare odbranjena cijela RS
Foto: Srna | Ivanioć: Odbranom Kozare odbranjena cijela RS

KOZARSKA DUBICA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da je odbranom Kozarske Dubice od hrvatske agresije u septembru 1995. godine odbranjena cijela Krajina i zapadna granica Republike Srpske.

"Da nije bilo Dubice i hrabrih ljudi koji su se borili, bojim se da bi danas Republika Srpska izgledala puno drugačije i lošije. Zahvaljujući hrabrosti naroda ovog kraja, prvenstveno boraca, odbranjena je Kozarska Dubica, a time praktično i cijela Krajina", izjavio je Ivanić novinarima u Kozarskoj Dubici gdje je danas obilježeno 23 godine od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije.

On je rekao da je to zaista bio poduhvat, te da se zbog toga treba pojavljivati na ovakvim komemorativnim događajima. 

"Svi mi koji danas živimo, posebno u ovom dijelu Republike Srpske moramo biti zahvalni ovim ljudima ovdje, koji su zaista izdržali ogroman pritisak i odbranili narod u Krajini. Mi se žrtava uvijek trebamo sjećati i izuzeta zahvalnost njima jer bez ovog naroda, danas bi Republika Srpska bila puno, puno drugačija", naglasio je Ivanić.

Služenjem parastosa, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća stradalim borcima i civilima, kod Spomen-krsta na obali rijeke Une u Kozarskoj Dubici danas je obilježeno 23 godine od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije, u kojoj je sa područja ove opštine, kao i Novog Grada i Kostajnice ubijeno 138 ljudi, a materijalna šteta u naseljenim mjestima se procjenjuje na 180 miliona KM.

Komememorativnom skupu prisustvovali su brojni zvaničnici i delegacije iz Republike Srpske, te veliki broj građana i učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije