BiH

Izbori rješavaju stanje u SDS-u

Izbori rješavaju stanje u SDS-u
Foto: NN | Izbori rješavaju stanje u SDS-u

GRADIŠKA - U narednih 20 do mjesec dana u Gradišci će biti održani opštinski izbori te će biti izvršeno konstituisanje Opštinskog odbora SDS-a, rekao je danas za "Nezavisne" Nemanja Vasić, potpredsjednik SDS-a, nadležan za ovu izbornu jedinicu.

On je, kao svojevrsni "izaslanik" stranačkog lidera Vukote Govedarice, danas u Gradišci održao sastanak sa međusobno posvađanim i konfrontiranim članstvom, kao bi pokušao približiti stavove dvije strane.

Naime, kao što je poznato, Mirko Samardžija nedavno je došao na čelu OO SDS Gradiška, no to je izazvalo veliku buru unutar Odbora, koji se napola podijelio, s tim da Samardžija "uživa" manjinsku podršku. Najglasniji u svom negodovanju bio je Saša Lazić, sada već bivši šef Kluba odbornika SDSa u lokalnom parlamentu, kojeg je predsjednik stranke "zbog nediscipline" naprasno isključio iz SDSa.

Vasić kaže da je danas dogovoreno da u novi Opštinski odbor, nakon što se konstituira, uđe veliki broj članova "suprotne strane", kojoj pripada i isključeni Lazić.

"Uvažili smo neke sugestije druge strane i dogovorili da neki članovi uđu u novi OO kooptiranjem", kaže Vasić, koji dodaje kako ovo nisu ideološki sukobi, već nesporazumi personalne prirode.

"Oni vole stranku, vole SDS, prihvatili su da se razgovara i žele da se uvaže neki njihovi stavovi", kaže Vasić. Na pitanje šta će biti s Lazićem, odgovara kako je po Statutu stranke neophodno da on sada podnese zahtjev za prijem u članstvo, ukoliko to želi. Prema Vasićevim riječima, na sastanku u Gradišci nije bilo ni Đorđa Krčmara, državnog poslanika iz ovog kraja, koji je blizak "drugoj strani", te sve nezadovoljniji politikom Vukote Govedarice.

"On je insistirao da ne bude na sastanku kako ne bi uticao na stavove", zaključuje Vasić, čiji je riječi za "Nezavisne" potvrdio i Krčmar.

Kao primjer određenih procesa navodi i slučaj Borislava Bojića, dugogodišnjeg potpredsjednika SDSa i državnog poslanika, koji je upravo na posljednjim unutarstranačkim izborima izgubio od Drage Bundala u potpredsjedničkoj utrci za Izbornu jedinicu 1.

"Kod Bojića ima nekog ogorčenja, što uopšte nije čudno, ali nema sukoba. On je dugogodišnji zaslužni SDSovac i nesumnjivo kvalitetan kadar", zaključuje Vasić.

Lazić kaže kako nije istina da je Krčmar "insistirao da ne dođe na sastanak", tvrdeći da on nije ni pozvan.

"Vasić ne govori istinu. Ja i 'moja strana', mi jesmo članovi OO. On je obećao da će nam omogućiti da kooptiramo još 10 članova, a mi smo mu ukazali na nepravilnosti koje su napravili Samardžija i Govedarica", kaže Lazić.

Na pitanje da li će podnijeti zahtjev za novi prijem u članstvo SDSa, odgovara kako to neće nikada uraditi, "a oni neka rade šta misle da trebaju".

"Ja imam veliku podršku u Gradišci i cijeloj Krajini, ali i Glavnom odboru", zaključuje Lazić.

"Nezavisne" su jučer pokušale da stupe u kontakt sa Krčmarom, no on nije odgovarao na naše pozive.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije