BiH

Izetbegović: BiH može puno brže i jače ići naprijed

Izetbegović: BiH može puno brže i jače ići naprijed
Izetbegović: BiH može puno brže i jače ići naprijed

SARAJEVO - U prepunoj sali Centra za kulturu Goražde danas su predstavljeni kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) za predstojeće izbore u BiH.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je prisutnima da će se SDA fokusirati na očuvanje teritorijalnog integriteta i ustavnog uređenja BiH, jačanje države i razvoj ekonomije, saopćeno je iz SDA.

''Vi ste ovđe u Goraždu napravili čudo i zaposlili ste ljude. Pa ako može Goražde, zašto ne bi mogla cijela BiH koja je u centru Evrope. Ova zemlja sigurno može puno brže i bolje ići naprijed'', kazao je Izetbegović te naglasio da je SDA jača nego što je ikada bila, te da će na izborima osvojiti više od 300.000 glasova.

Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH pozvao je prisutne da glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića "koji je donio mir i stabilnost na političkoj sceni u regionu i koji će omogućiti ekonomski prosperitet BiH".

''Nije bilo lako u protekle četiri godine. Tako je uvijek u BiH kada SDA nema snagu. Ne dajte više da vas lijepim pričama zamajavaju. Ovaj narod, a posebno građani Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, ne mogu dopustiti još četiri godine ovakve vlasti. Podržite kandidate SDA, jer u jedinstvu je snaga'',kazao je Sarajlić.

Naglasio je da je SDA potrebno da formira vlade na svim nivoima.

''To možemo postići jedino briljantnom i jakom pobjedom. Tada ćemo, kad vratimo političku sigurnost i povjerenje u institucije, osigurati investicije i radna mjesta u BiH'', kazao je Sarajlić.

Mustafa Kurtović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA BPK i nosilac liste SDA za kantonalnu Skupštinu, kazao je da su uz SDA svi goraždanski privrednici, sportisti, demobilisani borci.

''Izađimo na izbore i glasajmo za SDA. Neka plamen pobjede SDA iz Goražda i cijele BiH stigne u Evropsku uniju, jer mi smo evropska stranka'',kazao je Kurtović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije