BiH

Izetbegović: Nemamo vremena za još jednu grešku

Izetbegović: Nemamo vremena za još jednu grešku
Izetbegović: Nemamo vremena za još jednu grešku

SARAJEVO - Sinoć je Opštinski odbor SDA Novo Sarajevo u prostorijama KUD-a Lola organizovao tribinu za članove, aktiviste, simpatizere i brojne znatiželjnike, na kojoj se obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH i kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo, sala je bila premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati. 

Osim Izetbegovića, na tribini su govorili i Denis Zvizdić, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i predsjednik KO SDA Sarajevo, te Nedžad Koldžo, načelnik Opštine Novo Sarajevo i predsjednik OO SDA Novo Sarajevo. 

U okviru tribine upriličeno je i predstavljanje kandidata za opšte izbore 2014. sa općine Novo Sarajevo za Skupštinu Kantona Sarajevo, kao i za Parlament BiH i Parlament FBiH. 

Prije tribine, predsjedavajući Predsjedništva BiH je tokom dana imao priliku obići objekte na području općine Novo Sarajevo. 

Izetbegović se u obraćanju osvrnuo i na svoj prethodni mandat, kao i na trenutno stanje na političkoj sceni i među Bošnjacima. 

''Naša nacija nema vremena za još jednu četverogodišnju grešku. U našem jedinstvu je snaga. Ovo je moj četvrti skup u pet dana, i svaki put je sala bila ovako puna. Danas sam obišao impozantne objekte na području općine Novo Sarajevo, i čestitam rukovodstvu SDA i načelniku. Ako odaberemo SDA kao lidersku stranku na svim nivoima, možemo ubrzati promjene kao što je to Novo Sarajevo uradilo. Tek onda ćemo biti u prilici napraviti renesansu u BiH'', kazao je Izetbegović. 

Denis Zvizdić je, kako se navodi u saopštenju, još jednom podsjetio na neodgovornu politiku prema Bošnjacima proteklih godina, kao i na dostignuća i trud bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. 

U saopštenju se takođe dodaje da je Zvizdić podsjetio da je Sarajevo bilo najjače kada je SDA imala svog premijera i apsolutnu većinu u kantonalnoj skupštini, te da je BiH jaka samo onda kada je jako Sarajevo. 

''Naš osnovni cilj je jako Sarajevo, tj. Kanton Sarajevo kao istinski politički, ekonomski, obrazovni i kulturni centar. Sarajevo kao najznačajnije središte BiH. Kanton Sarajevo kao progresivna snaga razvoja čitave BiH. Vrijeme je da nestane laži i dođe istina, te da ostvarimo dominantnu pobjedu. Želimo stvoriti državu ugodnog življenja '', kazao je Zvizdić, naglasivši važnost ponovnog izbora kandidata SDA Bakira Izetbegovića u Predsjedništvo BiH.

Načelnik Koldžo podsjetio je još jednom na nekoliko stotina realizovanih projekata u ovoj opštini za vrijeme njegovog mandata. 

 

''Želimo jako Sarajevo baš kako je jako i Novo Sarajevo. Jedinstvo je bila snaga koja nas je vodila i vodit će nas do nove pobjede. Mi smo svoje strategije realizovali s građanima, ojačali kapacitete i stvorili mjesto ugodnog življenja. Zato svi zajedno moramo raditi na ideji jakog Sarajeva - podcrtao je načelnik Koldžo'', saopšteno je iz KO SDA Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije