BiH

Izetbegović: Nikolić i Vučić se trude da poprave odnose

Izetbegović: Nikolić i Vučić se trude da poprave odnose
Izetbegović: Nikolić i Vučić se trude da poprave odnose

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić trude da poprave odnose sa Sarajevom, a da ni odnosi u Predsjedništvu BiH nisu loši.

Gostujući na regionalnoj televiziji N1 on je ponovio da ne razumije ljutnju člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda Mladena Ivanića nakon njegove izjave da su neopravdani napadi na biskupa Komaricu koji je govorio o navodnom progonu Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci.

"Predsjednik Nikolić se trudi da popravi odnose, Vučić isto tako, možda i više. A odnosi trojke u Predsjedništvu nisu loši, nego relaksirani. Zašto je Ivanić ljutito reagovao ne znam. Moje pravo je da govorim o istini u Banjaluci, mislim da je ishitreno reagovao", rekao je Izetbegović.

Na pitanje da prokomentariše ocjenu predsjednika Republike Srspke Milorada Dodika da Izetbegović nastavlja politiku Alije Izetbegovića, odnosno politiku "Islamske deklaracije", Bakir Izetbegović je rekao da je ponosan na politku svog oca.

"Da Predsjedništvo sa mojim ocem nije radilo kako je radilo, neke stvari bi bile puno gore. Meni je ponos što je on uradio, a moja politika nije Islamska deklaracija", rekao je on.

Izetbegović je nakon samita Brdo-Brioni u Sarajevu, Republiku Srpsku nazvao paradržavom i podržao biskupa Komaricu koji je ranije ovog mjeseca Banjaluku uporedio sa Blajburgom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije