BiH

Izetbegović: Poslaćemo Zupca u zatvor

Izetbegović: Poslaćemo Zupca u zatvor
Izetbegović: Poslaćemo Zupca u zatvor

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA, sinoć je na stranačkoj tribini u Sarajevu rekao da će SDA, „dobra stara kuća Bošnjaka i bosanskohercegovačkih patriota, obnovljiva kuća“, pobijediti na predstojećim izborima, ali i da mora „dobro pobijediti“ kako bi povela Bosnu i Hercegovinu naprednijim putem nakon osmogodišnjeg „jalovog perioda s mršavim rezultatima".

Prioriteti SDA biće očuvanje cjelovitosti Bosne i Hercegovine, jačanje državnih struktura s adekvatnim učešćem SDA u njima, kao i bolja ekonomija zemlje i zapošljavanje. 

Za ovaj treći i najvažniji cilj je rekao da prvenstveno treba ukloniti niz sadašnjih prepreka stranom investiranju u zemlju. 

Govoreći o potrebnom jačanju državnih institucija, naveo je da SIPA, odnosno njen direktor Goran Zubac, nije adekvatno reagovao kad je prilikom građanskog bunta u februaru gorjela zgrada državnog Predsjedništva. 

''Mi ćemo njega poslati vjerovatno u zatvor kao što smo smijenili 'ministra za (ne)sigurnost' '',  rekao je Izetbegović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije