BiH

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cjepidlačenja

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cjepidlačenja
Foto: Anadolija | Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cjepidlačenja

SARAJEVO - Lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da su reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija ostavio BiH u amanet predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, "cjepidlačenja".

"To su cjepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? Ostaviti nekome nešto u amanet znači ostaviti mu brigu nad nečim", rekao je Izetbegović poslije sjednice Predsjedništva SDA.

On je dodao da su Evropska unija i pojedine zemlje Evrope, kao i islamske zemlje dale snažnu podršku BiH.

Njegov otac, kako je naveo, prepoznao je nadolazećeg lidera, predsjednika Turske Erdoana i dao mu lično BiH u amanet, dakle zaduženje da on lično ne zaboravi takve obaveze.

"Pogledajte na kakav način amanet vrše Srbija i Hrvatska, koliko često srpski ili hrvatski lideri odu u Zagreb ili Beograd. I onda se ova izjava izvuče pincetom i cijepa na četvero", rekao je Izetbegović.

Ranije danas je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio da je Izetbegovićeva izjava glupost i neviđena politička šteta.

Predsjedništvo SDA je na današnjoj sjednici osudilo i Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS.

"Ova rezolucija koju je usvojila NSRS predstavlja nož u leda, kršenje Dejtonskog sporazuma i novi udar na suverenitet BiH. Ta rezolucija je isključivo državno pitanje i zato neće imati nikakve efekte ali ne treba potcijeniti njene posljedice na odnose u zemlji", rekao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije