BiH

Izetbegović: Šta Ivaniću nije jasno?

Izetbegović: Šta Ivaniću nije jasno?
Izetbegović: Šta Ivaniću nije jasno?

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović iznenađen je reakcijom člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića na njegove izjave izrečene na samitu "Brdo-Brioni" u Sarajevu.

"Ne znam šta je za Ivanića upitno, činjenice o etničkom čišćenju i rušenju džamija u Banjaluci ili moje pravo da govorim o tome", rekao je Izetbegović za današnji sarajevski "Dnevni avaz".

On je dodao da nikada ni od koga nije tražio dozvolu da kaže ono što misli i da javnost to dobro zna.

"Neću prećutjeti zločine i neću istinu gurati pod tepih da ugodim bilo kome", rekao je Izetbegović.

Izetbegović je na konferenciji za novinare nakon "Brdo-Brioni" samita u Sarajevu optužio Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Iako mu nije bilo upućeno pitanje, Izetbegović je stao u odbranu biskupa banjalučkog Franje Komarice koji je Banjaluku uporedio sa Blajburgom.

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu, Ivanić je rekao da ona ruši bilo kakvo međusobno povjerenje u BiH.

"Izetbegović je postupio potpuno suprotno normalnom i uobičajenom načinu funkcionisanja institucija BiH. On može da iznese svoj stav, ali ne na zvaničnom sastanku na kome se iznose stavovi u ime BiH. Apsolutno nepotrebno, neprimjereno i nevaspitano je odgovarati na pitanja koja nisu upućena njemu. Da je iole pažljivo slušao mogao je vidjeti da se na mudriji način može slično reći", izjavio je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije