BiH

Izetbegović očekuje susret sa Vučićem, a potom i Nikolićem

Izetbegović očekuje susret sa Vučićem, a potom i Nikolićem
Izetbegović očekuje susret sa Vučićem, a potom i Nikolićem

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da očekuje sastanak sa premijerom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem već u maju u Sarajevu, a u narednom periodu i posjetu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

U intervjuu koji će TV N1 u BiH emitovati večeras, Izetbegović je na pitanje sa kim ima bolji odnos - Nikolićem ili Kolindom Grabar Kitarović, rekao da je nezahvalno odgovoriti na takvo pitanje s obzirom na to da je hrvatska predsjednica tek preuzela dužnost.

"Gospođa Grabar Kitarović je tek počela, pa se ne bih mogao na takav način opredijeliti ali su intenzivniji odnosi BiH sa Hrvatskom. U ovoj EU inicijativi, itekako ima aktivnosti ministrice Pusić. Ti odnosi su intenzivniji, i treba raditi na tome da odnosi sa Srbijom budu ovakvi kao sa Hrvatskom.

"Ja ću se ja mislim vidjeti sa gospodinom Vučićem, na njegovu inicijativu, u maju i radićemo na tome da odnosi sa Srbijom budu kao i sa Hrvatskom", kazao je Izetbegović.

Dodao je da će taj sastanak biti u Sarajevu u maju u okviru Sarajevo Busineš Foruma.

"Sastanak će vjerovatno biti na sajmu ovde u Sarajevu za vrijeme Sarajevo Bušines Foruma. Tomislav Nikolić bi mogao uskoro doći u BiH i mislim da bi te posjete trebale biti česte", istakao je on.

Izetbegović je ocijenio da su odnosi u regiji krenuli putem normalizacije, te da se nakon dugo vremena ćutanja, nakon nekoliko trilateralnih sastanaka počelo pričati o regionalnoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije