BiH

Izetbegović stao u odbranu Komarice: Iz Banjaluke sistemski odstranjeni Hrvati i Bošnjaci

Izetbegović stao u odbranu Komarice: Iz Banjaluke sistemski odstranjeni Hrvati i Bošnjaci
Izetbegović stao u odbranu Komarice: Iz Banjaluke sistemski odstranjeni Hrvati i Bošnjaci

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsejdništva BiH danas i juče je na konferenciji za novinare nakon Brdo-Brioni samita u Sarajevu , a dok su trajala pitanja zatražio riječ da bi prokomentarisao izjavu biskupa Franje Komarice koji je Banjaluku uporedio sa Blajburgom.

Iako je to pitanje bilo upućeno Kolindi Grabar-Kitarević, predsjednici Hrvatske, Izetbegović je ustao u odbranu  Komarice te kazao da  je Banjaluka tokom posljednjeg rata bila slobodan grad, da nije bila opkoljena kao Sarajevo, ali da su iz nje sistematski protjerani Hrvati i Bošnjaci.

„Banjaluka nije bila opkoljen grad, nego slobodan. Iz nje su sitematski odstranjeni Hrvati i Bošnjaci od strane države. 16 džamija je sistematski srušeno od strane paradržave“, rekao je juče Izetbegović.

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske nije željela da komentariše izjave Komarice i potpredsjednika Hrvatske vlade Tomislava Karamarka, obraszloživši da ne komentariše izjave pojedinih zvaničnika, jer ih drugi izdvajaju iz konteksta.

Ona tvrdi da u Hrvatskoj nema ustaštva i neoustaštva.

„U Saboru Hrvatske nema poslanika koji podržava ustaštvo. Hrvatska osuđuje sve totalitarizme, od ustaštva, fašizma, nacizma do komunizma, posebno jugoslovenskog komunizma“, istakla je Grabar- Kitartović. 

Prema njenim riječima, stvari koje se rade kao ona na stadionu Poljud rade se upravo s namjerom da se pažnja skrene sa egzistencijalnih pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije