BiH

Izetbegović traži izvinjenje od Dodika

Izetbegović traži izvinjenje od Dodika
Izetbegović traži izvinjenje od Dodika

SARAJEVO - Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića demantovao je danas izjavu predsjednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika da je Alija Izetbegović bio pripadnik jedinice tzv. Handžar-divizije koja je "klala Srbe".

"Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH zahtijeva od Milorada Dodika da se javno izvini zbog izrečenih neistina. Ako to ne učini, svoje tvrdnje morat će dokazivati pred nadležnim sudom za klevetu", stoji u saopštenju.

Dalje je navedeno da "najoštrije demantuju i odbacuju" Dodikovu izjavu datu "Glasu Srpske" u kojoj tvrdi da su lideri SDS-a "podanici Bakira Izetbegovića koji polaže vijenac na spomenik Titovih partizana, a otac mu je bio u Handžar-diviziji koja je klala i ubijala Srbe".

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je Srni da ne vidi razlog zašto bi se izvinjavao zbog izjave da je Alija Izetbegović bio pripadnik Handžar-divizije, kad su to mnogo prije njega objavili brojni istoričari i mediji, među kojima i ugledni list "New Jork Times".

On je rekao da se postavlja pitanje zašto Izetbegović nije zatražio izvinjenje od "New Jork Timesa" još 2003. godine, kao i autora brojnih knjiga u kojima se navodi da je njegov otac bio pripadnik Handžar-divizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije