BiH

Izgradnjom novog dijela vrtića u Lazarevu smještaj za 170 djece

Izgradnjom novog dijela vrtića u Lazarevu smještaj za 170 djece
Foto: N.N. | Izgradnjom novog dijela vrtića u Lazarevu smještaj za 170 djece

BANJALUKA - Grad Banjaluka izdvojiće ove godine više od pola miliona KM za izgradnju novog dijela Vrtića "Kolibri" u naselju Lazarevo, u okviru velikog projekta čiji je cilj da obezbijedi predškolsko vaspitanje za još 170 djece iz ovog kraja.

Tender za izbor izvođača radova na dogradnji objekta vrtića u Ulici Petra Pecije je u toku i, ukoliko nabavka prođe uspješno, posao bi uskoro mogao da počne, saopšteno je iz Gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da je planirano da tokom ove godine bude realizovana prva faza radova, odnosno da bude izgrađen i pokriven objekat, te urađena spoljašnja stolarija i prva faza vode i struje.

On je naveo da je za ove radove obezbijeđeno 550.000 KM.

Prema njegovim riječima, druga faza planirana je za narednu godinu, kada bi objekat novog vrtića bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

"S obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM, odlučeno je da se budući vrtić u Lazarevu radi po fazama. Naredne godine, kada budu završeni svi radovi, vrtić bi mogao da primi oko 170 djece", rekao je Bilčar.

Prema projektu, površina objekta novog vrtića u Lazarevu bila bi oko 1.150 metara kvadratnih.

U nastojanju grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u naseljima Rosulje i Obilićevo, a nedavno je proširen i stavljen u funkciju Vrtić "Bubamara" u naselju Obilićevo.

Za ovu godinu, u planu je i otvaranje manjeg vrtića na Starčevici, kao i rekonstrukcija vrtića "Ježeva kućica", koji je izgrađen 1949. godine i najstariji je objekat u sastavu banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije