BiH

Jarić: Pristupanje EU neminovnost

BANJALUKA - Kandidat na listi koalicije DNS-NS-SRS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz izborne jedinice tri Sonja Jarić smatra da nakon opštih izbora u oktobru buduća vlast mora da shvati da je pristupanje EU neminovnost.

"Evropske integracije donose jačanje pravnog i ekonomskog sistema, poboljšanje tržišnih uslova poslovanja, porast stranih investicija, modernizaciju administracije i mnoge druge pogodnosti za građane", ocijenila je Jarićeva.

Prema njenim riječima, da bi se krenulo sa ozbiljnim reformama i ispunjavanjem uslova za članstvo u EU potrebni su mladi ljudi u organima zakonodavne vlasti.

"Oni mogu da prihvate neophodne promjene i neće imati otpor koji je sada prisutan jer nakon čvrste odluke Srbije da krupnim koracima ide ka članstvu u EU, mi ne možemo da stojimo po strani", ističe Jarićeva.

Ona je najavila da će, ako bude izabrana za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, snažno podržavati evropske integracije, odnosno sve potrebne reforme na putu ka EU uz očuvanje nadležnosti Republike Srpske iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz NS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije