BiH

Jasan plan i program oporavka privrede

Jasan plan i program oporavka privrede
Jasan plan i program oporavka privrede

BIJELJINA - Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je da ova stranka ima jasan plan i program oporavka privrede, koji će zaustaviti negativne trendove u ekonomiji.

"SDS će vrlo brzo publikovati i objaviti ovaj program, a u narednoim periodu on će zaustaviti negativne trendove i posrnuće ekonomije i radiće na njenom oporavku i stabilizaciji", rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je istakao da će SDS, prema svom planu, početi od restrukturisanja privrede, poreskog sistema, te naveo da će borbom protiv institucionalnog korupcionizma rješavati probleme i nepotizma u Republici Srpskoj.

"Mladi u Srpskoj imaju pravo na bolji život i treba ih zadržati da ostanu ovdje, a ne da ih tjeramo, kako to aktuelna vlast radi sa ovih prostora", rekao je Govedarica.

Reagujući na jučerašnju izjavu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića da se opozicione partije "svađaju oko fotelja", Govedarica je rekao da u pogledu "svađanja oko fotelja" DNS mora znati da je njihov koalicioni partner SNSD "uzeo" kandidature za predsjednika Srpske i za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Ovo se ne može reći za SDS, a sada je nakon gostovanja /lidera SNSD-a/ Milorada Dodika na Federalnoj televiziji sasvim jasno da će SNSD pokušati DNS-u, ukoliko pobijede, da otme obećano mjesto predsjednika Vlade Srpske", navodi Govedarica.

Povodom Radojičićeve izjave da bi prva mjera nakon izbora trebalo da bude reorganizacija Vlade Srpske, Govedarica je podsjetio SNSD da je u proteklih devet godina mogao ući u reorganizaciju, što nije činio.

"Radojičić je zaboravio da će, prije nego što dođe bilo kakva ozbiljna reforma Vlade poslije opštih izbora, to rekonstruisanje građani Republike Srpske definisati na narednim izborima", poručio je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije