BiH

Jašareviću nagodba da se izbjegne suđenje?

Jašareviću nagodba da se izbjegne suđenje?
Jašareviću nagodba da se izbjegne suđenje?

SARAJEVO - Za nagodbu Tužilaštva BiH sa odbranom Mevlida Jašarevića, koji je prošle godine izveo teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu, zainteresovani su mnogi u BiH, jer u tom slučaju ne bi bilo suđenja i iznošenja mnoštva do sada nepoznatih detalja, tvrdi sagovornik lista "Pres".

Sagovornik lista navodi da bi objelodanjivanje tih detalja vjerovatno dovelo do podstrekača i nalogodavaca izvedenog terorističkog čina.

Izvor kaže da je lako moguće da postoji određeni vid koordinacije između Jašarevićevog advokata Senada Dupovca, koji je rekao da bi sporazum o nagodbi mogao da bude ponuđen njegovom klijentu, i tužioca u ovom predmetu Dubravka Čampare, koji je te navode negirao.

"Sve je tu previše sumnjivo. Prvo, Dupovac tvrdi jedno, a Čampara ga ekspresno demantuje. Jedan od njih dvojice zna mnogo više od onoga što je rekao, a nije isključeno ni to da su u svemu tome zajedno", kaže sagovornik. 

Dubravko Čampara je i juče kategorički demantovao da je Tužilaštvo BiH ponudilo sporazum Jašareviću, istakavši da se suđenje u ovom slučaju, uprkos svemu, nastavlja 13. avgusta.

Advokat Stefan Karganović, iza koga je dugogodišnje iskustvo stečeno radom u Americi, kaže da ako i bude postignut dogovor, to se radi uglavnom zbog smanjenja kazne, ali nema šanse da optuženi izbjegne osuđujuću presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije