BiH

Jednokratna novčana naknada za treće dijete

Jednokratna novčana naknada za treće dijete
Jednokratna novčana naknada za treće dijete

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na sjednici informaciju o provođenju mjera populacione politike na lokalnom nivou, a jedinice lokalne samouprave zadužene su da u budžetima za narednu godinu planiraju sredstva za finansiranje jednokratne novčane naknade prilikom rođenja trećeg djeteta.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave zaduženi su da u narednom periodu rade na formiranju komisija za populacionu politiku u jedinicama lokalne samouprave u kojima ova komisija ne postoji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Produžen period za ispunjavanje obaveza i zapošljavanja

Vlada Republike Srpske odobrila je danas korisnicima podsticaja za zapošljavanje produženje perioda za ispunjavanje ugovorenih obaveza do 31. marta 2015. godine.

"Korisnici podsticaja za zapošljavanje, odnosno firme `Nova ivančica` Prijedor, `Pingvin` Laktaši, `Srnetica` Drinić i `Dubteks` Kozarska Dubica dužne su da redovno uplaćuju poreze i doprinose za postojeće radnike i da postepeno izvrše zapošljavanje novih radnika", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske zaduženo je da zaključi aneks ugovora sa korisnicima i da redovno prati situaciju u ovim privrednim društvima.

Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o realizaciji finansijskog posredovanja sa komercijalnim bankama u isplati obaveza iz ove godine po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije