BiH

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu Ali Lokaj i drugi

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu Ali Lokaj i drugi
Jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu Ali Lokaj i drugi

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je uvažen prijedlog Tužilaštva, pa je osumnjičenima Aliju Lokaj, Nijaziju Muharemi, Hakiji Mehović, Vidaku Milić i Agimu Eljšani određen pritvor u trajanju od mjesec dana od dana lišenja slobode.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. 

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 11. januara 2015. godine ili do nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, pa je svim osumnjičenim odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak.

U odnosu na osumnjičene Alija Lokaj, Nijazija Muharemi i Agima Eljšani  pritvor je određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, a u odnosu na osumnjičene Alija Lokaj  i Hakiju Mehović i zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo, saopšteno je iz Suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije