BiH

Jovanović: Nije raspušten SNSD u Bratuncu

Jovanović: Nije raspušten SNSD u Bratuncu
Jovanović: Nije raspušten SNSD u Bratuncu

BRATUNAC - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bratunac Slavica Jovanović tvrdi da bratunački odbor ove stranke nije raspušten i da takvu odluku ne mogu donositi "neformalne grupe, koje ovih dana očito rade na štetu SNSD-a".

Jovanovićeva ističe da Opštinski odbor SNSD-a Bratunac, na osnovu Statuta i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji stranke, održava sastanke mjesnih odbora u svrhu analize prethodnih izbora nakon čega će biti održana stranačka konferencija. 

"Postoji grupa članova ove stranke koja je radila mimo odluka Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNSD Bratunac, koja je svojim destruktivnim djelovanjem u izborima nanijela štetu stranci u cjelini, a isti upravo plasiraju i ove netačne informacije", navela je Jovanovićeva u saopštenju dostavljenom Srni. 

Član Opštinskog odbora SNSD-a i odbornik ove stranke u Skupštini opštine Bratunac Branislav Gavrić rekao je Srni da je sinoć razriješen Opštinski odbor sa predsjednikom Slavicom Jovanović na čelu. 

On je dodao da je na inicijativu dvije trećine članova Opštinskog odbora sinoć održana Opštinska konferencija SNSD-a. 

"Od 100 delegata konferenciji je prisustvovalo 86 koji su jednoglasno donijeli odluku o razrješenjo ovog odbora. Oni su ocijenili da je loš izborni rezultat ove stranke u bratunačkoj opštini za sve nivoe vlasti, među kojima i izborni rezultat Slavice Jovanović koja je bila kandidat za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske", rekao je Gavrić. 

Gavrić je na sinoćnjoj konferenciji izabran za predsjednika devetočlane komisije koja je zadužena da u roku od šest mjeseci organizuje i provede izbore u bratunačkom SNSD-u. 

On je pojasnio da je Konferencija ove stranke zakazana i održana u skladu sa ranijom Odlukom o unutrašnjoj organizaciji Opštinskog odbora SNSD Bratunac i potvrdio da dosadašnji predsjednik Slavica Jovanović nije prisustvovala, jer "ima slabu saradnju sa većinom članova Opštinskog odbora i Konferencije". 

Gavrić je istakao da demanti Jovanovićeve nije validan, jer je pisan u ime Opštinskog odbora koji danas nije imao nikakav sastanak. 

On kaže da je kontaktirao sa ostalim članovim Opštinskog odbora koji je sinoć razriješen i da su mu svi potvrdili da nisu obaviješteni ni da zakazan niti da je održan sastanak Opštinskog odbora SNSD-a. 

"Jovanovićeva je demanti pisala saminicijativno, ne konsultujući se sa članovim Odbora i ovjerila ga stranačkim pečatom, jer je u njegovom posjedu budući da još nije obavljena primopredaja", zaključio je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije