BiH

Jovičić: Afera sa inspektorima neće narušiti povjerenje građana u policiju

Jovičić: Afera sa inspektorima neće narušiti povjerenje građana u policiju
Jovičić: Afera sa inspektorima neće narušiti povjerenje građana u policiju

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić smatra da afere sa inspektorima Centra javne bezbjednosti Banjaluka koji su optuženi za prodaju droge i zloupotrebu policijskih ovlaštenja neće narušiti povjerenje građana u policiju.

Jovičić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ dokazuje da niko nije zaštićen od krivičnog gonjenja, pa ni policijski službenici.

"Ali, očekujemo i od države da zaštiti policajce koji časno rade svoj posao. Na naše pripadnike se puca, pale im se kuće i automobili, a sudovi odgovorne puštaju na slobodu. Ovaj MUP je stvarao Republiku Srpsku i nikome nećemo dozvoliti da nam ruši ugled", rekao je Jovičić za "Pres Republika Srpska".

On je podsjetio da je, nakon otkrivanja afere, smijenjen kompletan Odsjek za narkotike, budući da nisu moralno podobni da tu rade, jer, iako nisu krivi, trebalo je da prepoznaju čime im se kolege bave.

Komentarišući istragu protiv inspektora koji su sarađivali sa Branislavom Smiljanićem, nepravosnažno osuđenim za zelenaštvo, Jovičić je naglasio da još nije poznato da li tu ima elemenata krivičnog djela.

"Mnogo je nepravilnosti nađeno u radu pojedinih pripadnika MUP-a i sistemski smo pristupili rješavanju problema. Promijenili smo Zakon o policijskim službenicima, izmijenili pravilnike, ojačali Jedinicu za profesionalne standarde iskusnim ljudima sa časnom, poštenom i čistom karijerom", poručio je Jovičić.

On je naveo da je veoma razočaran kada neki zvanični dokument MUP-a, s određenom oznakom tajnosti, bude objavljen u medijima.

"To znači da imamo problem u MUP-u i curenje takvih informacija biće poseban predmet mog interesovanja", napomenuo je Jovičić.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije