BiH

Jovičić: Birati nove ljude i nove politike

Jovičić: Birati nove ljude i nove politike
Jovičić: Birati nove ljude i nove politike

NOVI GRAD - Kandidat Stranke pravedne politike za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić rekao je danas u Novom Gradu da građanima treba dati mogućnost da biraju nova politička lica i politike.

"Ukoliko građani meni daju povjerenje, želimo da uspostavimo obrazac ponašanja gdje će biti data jednaka šansa građanima, gdje će vladati zakoni, a ne pojedinci, ne političke partije", rekao je Jovičić na predizbornom skupu u Novom Gradu.

On je najavio da je cilj ove stranke promjena kadrovske politike i obrasca ponašanja, a jedan od prioriteta je borba protiv kriminala i korupcije, jer dok se ne iskaže potrebna politička volja za borbu protiv kriminala i korupcije, ne može biti ni ekonomije.

Kandidat SPP za srpskog člana Predsjedništva BiH Goran Zmijanjac rekao je da ima konkretna rješenja kako da se harmonizuju odnosi u BiH i prestane "nadgornjavanje politika koje je rat vratio u istoriju, a koje treba odbaciti".

On je poručio da ova stranka radi isključivo u interesu građana, da ne trguje ničim, pa ni glasovima. "SPP će poštovati volju građana, jer je ona i formirana na volji i želji građana za novom, poštenom i neukaljanom političkom snagom, koja će institucije vlasti i državu vratiti narodu", poručio je Zmijanjac.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Novog Grada Duška Zorić poručila je da na predstojećim izborima građani ne treba da se vode pojedinačnim, nego opštim interesom za zajedničko dobro i vraćanje povjerenja u institucije.

"Što je više nas mladih na svim nivoima vlasti biće bolje, jer se susrećemo sa brojnim problemima počevši od obrazovanja i zapošljavanja", rekla je Zorićeva.

Nosilac liste SPP za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Dragoja Lajić rekao je da građani ne treba da imaju strah i ne treba da misle kako se više ništa ne može učiniti.

"SPP ima svoje potencijale u građanima koji ne izlaze na izbore, a najviše su razočarani", dodao je Lajić i pozvao građane koji nisu politički opredijeljeni da zajednički sa SPP naprave zaokret za bolju i ljepšu Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije