BiH

Jovičić: Policija na ponos Republike Srpske

Jovičić: Policija na ponos Republike Srpske
Jovičić: Policija na ponos Republike Srpske

BIJELJINA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić čestitao je krsnu slavu - Aranđelovdan svim pripadnicima ovog ministarstva, te pohvalio njihov rad i ocijenio da su dobro opremljeni, u skladu sa evropskim standardima.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu u Bijeljini, Jovičić je za doprinos stvaranju Republike Srpske izrazio zahvalnost prema 782 poginula i nestala pripadnika policije Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te pohvalio rad 7.000 aktuelnih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

On je istakao važnost podmlađivanja u MUP-u Srpske, podsjetivši da je zbog toga pokrenuta inicijativa za starosnu penziju policajaca pod povoljnijim uslovima u odnosu na sadašnji zakon.

Jovičić je napomenuo da je Policija Srpske sa svojim sadašnjim kapacitetom ravnopravna i na međunarodnoj sceni i da je za svoj rad dobila brojna priznanja u svijetu.

"Ponosan sam što sam na čelu ovakve policije", rekao je Jovičić i ponovio da je MUP Srpske izrastao u jednu veoma profesionalnu instituciju, te da se uvijek nalazi uz svoje građane.

Jovičić je zahvalio svima koji su pomogli da se organizuje svečana akademija u Bijeljini.

Posebnu zahvalnost za prisustvo akademiji, Jovičić je uputio predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, ministrima, a veliku zahvalnost i horu "Srbadija", Orkestru harmonika iz Ugljevika, te Slobodanu Trkulji na koncertu koji je održao.

"Mislim da su pripadnici MUP-a Srpske zaslužili divnu pažnju koju su danas i dobili u Bijeljini", rekao je ministar Jovičić.

Policija dobro opremljena

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić ocijenio je je da je opremljenost Policije Srpske u mnogim aspektima bolja u odnosu na druge policijske agencije u okruženju.

"Dosta dobro smo opremljeni, iako je naš budžet u odnosu na broj zaposlenih manji nego u kantonima, a da ne pominjemo Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ ili Federalnu upravu policije... Oprema koja je neophodna za borbu protiv organizovanog kriminala je u mnogo boljem stanju u odnosu na druge, a kupljena je našim sredstvima", rekao je Vasić novinarima u Bijeljini, gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, Svetog arhangela Mihaila.

On je istakao da je Policija, zahvaljujući zalaganju resornog ministra Srpske, predsjednika Republike Srpske i premijera, uspjela da se opremi novim uniformama i voznim parkom.

Vasić je rekao da Policija Srpske u svom radu ima prioritete kojih se drži u posljednjih nekoliko godina - borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i međunarodna saradnja.

"Ovo su tri okvira zahvaljujući kojim održavamo visok nivo respektabilne policijske agencije koja se uvažava ne samo u BiH, nego i u okruženju. Zahvaljujući tome imamo i istrage koje nas povezuju čak i sa nekim prekookeanskim zemljama", rekao je Vasić.

On je naveo da Policija Srpske ima "prilično staru strukturu ljudi", iznad 45 godina, te da je neophodno podmlađivanje policije.

"U okviru toga neophodno je i da se iz Policije riješimo onih koji ne služe na čast ovoj službi, koji se očigledno u želji da imaju više od onoga što im pripada upuštaju u razne kontakte, te rade za kriminalne grupe", rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije