BiH

Jovičić: Primarna borba protiv korpucije

Jovičić: Primarna borba protiv korpucije
Jovičić: Primarna borba protiv korpucije

LAKTAŠI - Borba protiv kriminala i korupcije jedan je od primarnih zadataka Stranke pravedne politike /SPP/, rekao je na večerašnjoj javnoj tribini u Laktašima predsjednik SPP-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić.

On je istakao da bez efikasne i pravno utemeljene borbe protiv svih oblika kriminala i korupcije nema ni ekonomskog, socijalnog i bilo kojeg drugog prosperiteta u Republici Srpskoj i BiH.

Jovičić je dodao da je neohodno skratiti procedure izdavanja odobrenja, odnosno rješavanja predmeta sa 60 na pet dana, jer taj period od 60 dana i ostavlja najveći prostor za korupciju.

"Treba smanjiti troškove javne administracije, promijeniti procedure i donijeti preciznije i konkretnije zakonske propise, jer su mnoge odredbe tako propisane da ostavljaju prostor za korupciju", istakao je Jovičić.

Kandidat SPP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Dragiša Savić istakao je da je SPP jedina ozbiljna nova politička snaga u Srpskoj, koja ima rješenja za situaciju u kojoj se zemlja nalazi.

"Administrativni aparat u Srpskoj na lokalnom i republičkom nivou godišnje košta dvije milijarde KM. Ta se sredstva moraju racionalnije trošiti, čime bi se stvorili uslovi za ulaganje u socijalne programe, razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i podsticaje za poljoprivredu", rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije