BiH

Jovičić: Promijeniti obrazac političkog ponašanja

Jovičić: Promijeniti obrazac političkog ponašanja
Jovičić: Promijeniti obrazac političkog ponašanja

BIJELJINA - Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić poručio je večeras u Popovima kod Bijeljine da je ova stranka riješena da promijeni obrazac dosadašnjeg političkog ponašanja.

"Političke elite koje su sada na sceni nemaju dovoljno političke volje da rješavaju brojne probleme građana, ali nemaju ni mogućnost, s obzirom na međusobne odnose u proteklom periodu. Oni, jednostavno, nisu u prilici da ponude kvalitetna rješenja", rekao je Jovičić.

Jovičić je istakao da je SPP partija koja neće voditi prljavu kampanju, jer to neće pomoći Republici Srpskoj. "Želimo promijenti obrazac ponašanja, unijeti nešto novo u politički život i da počnemo intenzivnije rješavati probleme građana", rekao je Jovičić.

Kandidat SPP za predsjednika Republike Srpske rješenje vidi u reformi javne uprave, u smanjenju troškova javne administracije i promjeni poreske politike.

"Nemamo dovoljan nivo pravne sigurnosti i ne možemo očekivati da bilo ko ulaže novac u Srpsku", rekao je Jovičić i dodao da se treba bazirati na sopstvene resurse, kojih Srpska ima dovoljno, kao i kadra.

On je ponovio da treba stvoriti pravnu sigurnost u Srpskoj kako bi građani imali ambijent za ulaganja. "Nemamo ništa protiv stranog ulaganja, ali to je nešto o čemu se godinama samo priča", rekao je Jovičić i pozvao građane da izađu na izbore, te svoj glas povjere SPP-u.

Kandidat SPP za člana Predsjedništva BiH Goran Zmijanjac poručio je građanima da će zastupati i snažno se zalagati za interese Republike Srpske na nivou BiH.

"Siguran sam da će građani Srpske do kraja kampanje prepoznati da smo mi u SPP-u originalni, te da imamo rješenja za sve životne probleme građana Srpske", rekao je Zmijanjac.

On je naglasio da je Dejtonski mirovni sporazum za SPP "sveto slovo" i svaka najava njegove promjene je neozbiljna.

Na večerašnjoj tribini u Popovima učestvovali su i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Izborne jedinice šest Miladin Jovičić, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Biljana Rankić, te nosilac liste za parlament BiH iz Izborne jedinice dva Vid Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije