BiH

Jugović: Opština nije dala saglasnost "Sarajevoinvestu"

Jugović: Opština nije dala saglasnost "Sarajevoinvestu"
Jugović: Opština nije dala saglasnost "Sarajevoinvestu"

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da opštinska uprava nije dala saglasnost firmi "Sarajevoinvest" za izgradnju proizvodnog pogona za impregnaciju drvenih stubova.

"Opštinska uprava neće učiniti nijedan pogrešan korak kada je riječ o zaštiti životne sredine i neće dozvoliti da bilo kakav pogon opasan po zdravlje funkcioniše na ulazu u Pale", poručio je Jugović i naglasio da je opštinska uprava odbila zahtjev "Sarajevoinvesta" 22. maja

On je na konferenciji za novinare istakao da je nepotrebno uznemiravati javnost pozivima da se građani sutra okupe ispred opštine kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem.

Jugović kaže da građanska inicijativa "Za čiste Pale" dijeli letke po haustorima i ulicama i poziva građane da se sutra u 12.00 časova okupe ispred zgrade opštine, kako bi skrenuli pažnju na štetnost pogona za impregnaciju.

On kaže da ne zna ko stoji iza tog skupa i o kakvoj organizaciji je riječ, ali da postoje indicije da je planirano da skup bude "nešto drugo", a ne samo priča o impregnaciji.

"Ako je skup organizovan samo zbog impregnacije, spreman sam da primim delegaciju te građanske inicijative i da razgovaramo", rekao je Jugović.

On je postavio pitanje zbog čega se skup ne organizuje na nekom drugom mjestu, već baš pred opštinom.

Jugović je naveo da ne treba dizati tenzije u vezi sa impregnacijom i podsjetio da su građani do njegovog dolaska na ovu funkciju imali velike probleme sa stalnim požarima na deponiji u LJubogošti koji su sada sanirani, ali da sa tim informacijama nije izlazio u javnost jer smatra da je to bila njegova obaveza da riješi.

On je istakao da niko nije pravio probleme kada su na područje Pala dovezene otrovne kože od kojih je "Komunalno" Pale trebalo da ima profit, a da je sada ovo preduzeće sada u gubitku 500.000 KM.

"Prešli smo i preko toga i to nije bio problem, a sada je problem što ja odbijam zahtjev `Sarajevoinvesta` i ne dozvoljavam da taj pogon bude izgrađen", naglasio je Jugović.

Komentarišući svoje gostovanje na Televiziji "OSM" i izjavu da su mu upućene prijetnje, Jugović je rekao da je u svom nastupu naveo da ne može biti apsolutno ubijeđen da "iza toga nema određenih političkih elemenata", odnosno simpatizeri određenih političkih opcija.

"Niko ko je politički neutralan nema potrebe da komentariše moju izjavu", kaže Jugović.

On je dodao da je dobio prijeteće poruke koje su veoma ružne, ne želeći da govori o kakvim porukama je riječ.

"Mislim da od toga nema ništa i da je to jedan od političkih pritisaka. Tih prijetnji se ne bojim", naveo je Jugović i pozvao sve koji misle da nešto politički ne radi dobro, dođu i razgovaraju sa njim

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije