BiH

Jukić: Nisam prekršio zakon

Jukić: Nisam prekršio zakon
Jukić: Nisam prekršio zakon

SARAJEVO - Direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić rekao je da donošenjem odluke o objavi popisa nije prekršio zakon.

"Odluka o usvajanju jedinstvene metodologije za obradu podataka popisa iz 2013. godine u potpunosti je zasnovana u skladu sa zakonima o statistici i popisu stanovništva BiH", naveo je Jukić i dodao da Agencija za statistiku mora biti nezavisna od politike.

On je odbio sve optužbe da mu je neko naredio šta bi trebalo da radi, te je naveo da je postupio kako mu je zakon nalagao.

Jukić je rekao da će rezultati popisa biti objavljeni na vrijeme jer su intenzivirane aktivnosti na obradi podataka, a Evropska komisija je angažovala eksperte za stručnu pomoć.

Odgovarajući na pitanja novinara, Jukić je naglasio da bi trebalo sprovesti detaljnu istragu ukoliko je neko na nezakonit način koristio podatke Agencije za statistiku.

On je dodao da bi Savjet ministara BiH, u roku od 10 do 15 dana, trebalo da sastavi informaciju o stanju popisnih aktivnosti i da nakon toga bude otvorena rasprava u Predstavničkom domu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije