BiH

Kalabić: Blokada Rajčevićevog imenovanja šamar BiH

Kalabić: Blokada Rajčevićevog imenovanja šamar BiH
Kalabić: Blokada Rajčevićevog imenovanja šamar BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić ocijenio je danas da je blokiranjem imenovanja Srđana Rajčevića za direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ "opaljen šamar BiH".

"Neko je iskoristio predizborno vrijeme i odnose kakvi jesu, što će sigurno imati velike posljedice", rekao je Kalabić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, vrlo dobro se zna šta se dešavalo u medijskom prostoru i oni centri moći koji preko medija kreiraju političke odnose u BiH imaju strah od promjene rukovodećeg kadra u RAK-u i nastoje da zadrže postojeće stanje.

"To se sada vidi, a tamo je puno loših stvari i puno onoga što je gurnuto pod tepih, što ne služi na čast medijima ni onome što prati medije", rekao je Kalabić.

On je istakao da su Bošnjaci u ogromnoj prednosti kada su u pitanju rukovodeće pozicije u agencijama na nivou BiH i da to pokušavaju da zadrže.

"Stavili su pod svoju kontrolu sve bezbjednosne agencije. Jedini Srbin koji je tamo je gospodin /Goran/ Zubac i on se nalazi pod neprimjerenim, žestokim udarom bošnjačkih lidera", podsjetio je Kalabić.

On je ocijenio da će se sve ovo odraziti na formiranje vlasti nakon oktobarskih izbora.

Na dnevnom redu jučerašnje sjednice Savjet ministara BiH bilo je potvrđivanje imenovanja Rajčevića za direktora RAK-a, ali su sva kadrovska imenovanja skinuta sa dnevnog reda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije