BiH

Karan: Formirana komisija za sprovođenje referenduma i u Srebrenici

Karan: Formirana komisija za sprovođenje referenduma i u Srebrenici
Karan: Formirana komisija za sprovođenje referenduma i u Srebrenici

BANJALUKA - Naknade predsjednika i članova Komisije za sprovođenje referenduma biće u visini prosječne plate u RS, u iznosu od oko 820 KM, potvrdio je danas predsjednik komisije Siniša Karan.

Predviđene su i naknade za vrijeme angažiranja na ovom poslu i za predsjednike i članove glasačkih odbora, gradskih i opštinskih komisija, u visini odborničkih paušala po opštinama.

Nakon današnje treće sjednice Komisije za sprovođenje referenduma o 9. januaru - Danu RS, Karan je rekao da su već imenovane gradske i opštinske komisije za provođenje referenduma, uključujući i Srebrenicu.

“Sada ulazimo u završnu fazu za provođenje referenduma”, rekao je Karan navodeći da će prvi sastanak s predsjednicima svih lokalnih biračkih odbora imati već naredni ponedjeljak.

Tvrdi i da je Komisija za sprovođenje referenduma iskoristila zakonsko pravo i formirala opštinsku komisiju u Srebrenici, i pored protivljenja tamošnjeg načelnika Ćamila Durakovića.

“Komisija u Srebrenici je formirana, kao i u svim ostalim opštinama u RS i Brčko Distriktu”, rekao je Karan na pres-konferenciji u Banjojluci.

On tvrdi da Zakon o referendumu daje pravo Komisiji za referendum da formira opštinske komisije za referendum.

Uvjerava da će se uskoro završiti posao u vezi sa štampanjem i distribucijom glasačkog materijala na čemu će biti angažovan „Službeni glasnik RS“, koji je u vlasništvu Vlade.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković ponovio je ranije da neće formirati opštinsku komisiju za sprovođenje referenduma u RS jer, kako je rekao, krši Ustav BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije