BiH

Karan: Priznali smo krivicu jednog neodgovornog političara

Karan: Priznali smo krivicu jednog neodgovornog političara
Karan: Priznali smo krivicu jednog neodgovornog političara

SARAJEVO – Danas je u Tužilaštvu BiH u predmetu "Milorad Dodik i drugi" saslušan Siniša Karan, predsjednik Republičke komisije za referendum.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Nakon saslušanja kazao je da je razgovarao sa tužiocem o samom radu Republičke komisije.

"Nisam vidio ništa sporno u radu Komisije, te sa formalno pravnog aspekta mi smo radili po odluci Narodne skupšrine RS i završili smo referendum do kraja i uspješno i u tom smislu možemo biti zadovoljni", rekao je Karan.

Kazao je da je i u Tužilaštvu iznio svoj lični stav koji je mnogo bitniji od ovog formalno pravnog a to je "da smo priznali krivicu jednog neodgovornog političara (Bakir Izetbegović) koji je podnio jednu neodgovornu apelaciju protiv jednog konstitutivnog naroda i jednog entiteta".

"Priznali smo takođe krivicu, zbog jednog političkog Ustavnog suda, koji je prihvatio jednu takvu neogovornu apelaciju, prihvatili smo krivicu što tri stranca koji ne znaju gdje se nalaze, donose najvažnije odluke ustavnopravnog karaktera i u BiH i u RS", rekao je Karan.

On je dodao da Ustavni sud ne radi po Zakonu i pravilima i naravno da su svi skupa doveli u tešku poziciju i Sud i Tužilaštvo BiH.

Karan je istakao da je sudija bio korektan prema njemu kao i prema svim drugim članovima Komisije koji su ispitani prije njega.

Do sada su u okviru ovog predmeta saslušani članovi Komisije Perica Bundalo, Nedeljko Glamočak, Davor Šešić, Milan Petković, Goran Zmijanjac i Zdenka Gojković.
 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije