BiH

Kasipović: Postoji optimalan tekst Strategije

Kasipović: Postoji optimalan tekst Strategije
Kasipović: Postoji optimalan tekst Strategije

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da vjeruje da postoji optimalan tekst Strategije o reformi sektora pravde u BiH, koji ne oduzima nadležnosti Republici Srpskoj, te da će se brzo iznaći takvo rješenje.

Tokom sastanka Kasipovića u Banjaluci sa rukovodiocima u Kancelariji specijalnog predstavnika EU u BiH razmijenjena su mišljenja o Strategiji o reformi sektora pravde u BiH za period 2014-2018. godine, saopšteno je iz Ministarstva pravde Republike Srpske.

Kasipović je informisao sagovornike o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva pravde Republike Srpske kada je riječ o provođenju Strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj, kao i o Akcionom planu.

Sagovornici su izrazili optimizam da će u narednom periodu biti postignut kompromis o spornim pitanjima koja uslovljavaju usvajanje navedene strategije.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim prioritetima kada je riječ o oblasti pravosuđa, dosadašnjoj saradnji, kao i o planovima za naredni period, te o usvajanju Strategije BiH za borbu protiv korupcije i pripadajućeg Akcionog plana za period 2015-2019. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije