BiH

Kebo: Napadi me neće pokolebati da iznesem istinu

Kebo: Napadi me neće pokolebati da iznesem istinu
Kebo: Napadi me neće pokolebati da iznesem istinu

SARAJEVO - Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je Srni da ga incident, koji je njegovo obezbjeđenje danas imalo sa građaninom radikalnijih uvjerenja, neće pokolebati u namjeri da iznese istinu o odredu "El Mudžahid" i da pomogne u razotkrivanju ubica, lopova i kriminalca.

Kebo je potvrdio da je njegovo obezbjeđenje danas u 14.15 časova imalo incident sa jednim građaninom koji im je psovao i vrijeđao ih.

"Agenti federalnog MUP-a koji su mi dodijeljeni kao obezbjeđenje sačinili su službenu zabilješku i proslijedili je starješinama. Taj čovjek koji je napravio incident i ušao u zgradu Predsjedništva je Muhamed Beganović", rekao je Kebo napominjući i da je lično imao nekoliko neprijatnih susreta s njim.

Kebo pretpostavlja da je Beganović dio nekog paraobavještajnog plana, te da je riječ o čovjeku radikalnih ubjeđenja vrlo bliskom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

"To je ekstreman čovjek koji napada ljude. U ovom slučaju nije riječ samo o kampanji usmjerenoj protiv mene, već je to cijela organizacija privatnih lica koja neovlašteno prati i prisluškuje ljude", rekao je Kebo.

On smatra da su ti i takvi ljudi u BiH izvršioci propagande "Islamske države", optuživši da ih predvodi predsjednik Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Asim Sarajlić koji izvršava naloge stranačkog šefa Bakira Izetbegovića.

"Tu je i generalni sekretar SDA Amir Zukić, zatim Aljoša Čampara, njegov brat Dubravko, koji je tužilac. Tako da pretpostavljam da je uspostavljen cijeli mehanizam kontrole kojeg nema u Ustavu. To su moje pretpostavke, a treba da ih potvrde institucije kojima je to posao", rekao je Kebo.

On je naglasio da mu nije cilj da blati svoj narod već da otkrivajući ubice, lopove i kriminalce brani interese svih građana BiH bez obzira na nacionalnu, političku i drugu pripadnost.

Potpredsjednik FBiH smatra da današnji incident pokazuje da je pokrenut psihološko-propagandni mehanizam s ciljem njegove izolacije nakon što je pravosuđu i javnosti stavio na uvid dokumenata koja bacaju svjetlo na određena politička zbivanja i koja se odnose na dovođenje, djelovanje i finansiranje odreda "El Mudžahid".

"Neće me spriječiti da iznesem istinu o tome ko je doveo, finansirao i komandovao pripadnicima `El Mudžahida`, te da se utvrdi zašto su oni došli, kakvih je bilo zloupotreba donacija i humanitarne pomoći", rekao je Kebo.

On je naveo i da dokumenti pokazuju da su se, prema izvještaju UN-IPTF-a iz 1997. godine, u KPD Zenica nalazili zarobljeni pripadnici Vojske Republike Srpske koji su trebali da služe za razmjenu brata Sakiba Mahmuljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije