BiH

"Klub novinara Banjaluka" osudio Mektićevu "šalu"

"Klub novinara Banjaluka" osudio Mektićevu "šalu"
Foto: Vladimir Stojaković | Klub novinara Banjaluka osudio Mektićevu "šalu"

BANJALUKA - "Čak i ako je sve rečeno u šali, kao što izgleda, ovo nije tema kojom se treba šaliti" izjavio je Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, reagujući na izjavu ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića koji je na današnjoj pres konferenciji rekao da nije čudo što novinari dobiju po glavi, jer svašta pišu.

"Dragan Mektić mora da pazi šta priča, jer je ovo neprimjereno bilo kojem čovjeku, kamoli kad je u pitanju visoki zvaničnik, a naročito kad uzmemo u obzir to da je on ministar bezbjednosti. 

Čak i ako je sve rečeno u šali, kao što izgleda na snimku, ovo nije tema kojom se treba šaliti. U ovom periodu, kada imamo nesretan slučaj sa novinarom Vladimirom Kovačevićem koji je brutalno pretučen, vrijeđanje kamermana, konstantne salve uvreda upućenih novinarima na društvenim mrežama, ovakva izjava samo produbljuje problem u javnosti i pospješuje stvaranje atmosfere linča.

Ovo Mektiću nije prvi put, ranije je vrijeđao novinare RTRS-a, što smo mi iz "Kluba novinara Banjaluka" otvoreno osudili.

Kao političar, on, kao i svaki građanin, ima potpuno pravo da se ne slaže sa uredničkom politikom neke kuće, ima pravo da osuđuje, da se bori pravnim sredstvima, demantijem, tužbom za klevetu, ali nikako nema pravo da koristi bilo kakve uvrede, ili uvredljive šale koje bi mogle podstaći na novi talas napada na novinare.

Smatram da i njegova stranka, SDS, treba da se ogradi od njegovih riječi i da se izvini novinarima." - rekao je Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, za "Nezavisne".

Povezana vijest:
Mektić grubo izvrijeđao novinare

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije