BiH

Klub novinara osuđuje napad na novinarku "Glasa Srpske"

Klub novinara osuđuje napad na novinarku "Glasa Srpske"
Klub novinara osuđuje napad na novinarku "Glasa Srpske"

SARAJEVO - Klub novinara Banjaluka poziva Kancelariju za reviziju institucija BiH da se javno ogradi od neprimjerenog verbalnog napada zamjenika glavnog revizora Dževada Nekića na novinarku "Glasa Srpske" iz Istočnog Sarajeva Željku Domazet.

Klub novinara Banjaluka poziva Kancelariju za reviziju institucija BiH da se javno ogradi od neprimjerenog verbalnog napada zamjenika glavnog revizora Dževada Nekića na novinarku „Glasa Srpske“ iz Istočnog Sarajeva Željku Domazet zbog teksta koji je objavljen u današnjem izdanju „Glasa Srpske.“

Nekić je novinarku Domazet nazvao pogrdnim imenom i optužio je da „reketira ljude po parlamentu BiH“, što je neprihvatljivo i predstavlja nastavak pritiska na rad novinara.

Klub novinara traži od Nekića da uputi javno izvinjenje, a kolegenicu Domazet poziva da podnese tužbu protiv Nekića.

Klub novinara Banjaluka podsjeća sve zvaničnike da su njihova zakonska prava da upute demant, žale se Vijeću za štampu ili Regulatornoj agencije za komunikacije BiH ili da podnesu tužbu ukoliko su nezadovoljni izvještavanjem bilo kojeg medija. Uvrede, optužbe i prijetnje novinarima su nedopustive i medijska zajednica neće prihvatiti takav način ponašanja funkcionera.

Klub novinara Banjaluka izražava zabrinutost zbog učestalih verbalnih napada na novinare posljednjih dana. Traže od političkih stranaka da se javno ograde od istupa svojih zvaničnika koji vrijeđaju novinare.

Ukoliko se ovakvi i slični napadi ponove - od ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića ili zamjenika glavnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH - Klub novinara Banjaluka će pozvati sve kolege da bojkotuju njihove konferencije za novinare i ne objavljuju njihove izjave, niti saopštenja za javnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije