Gradovi

Kneževo/Skender Vakuf: Opet referendum o opozivu Škeljića

Kneževo/Skender Vakuf: Opet referendum o opozivu Škeljića
Kneževo/Skender Vakuf: Opet referendum o opozivu Škeljića

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Građani Kneževa/Skender Vakufa, nakon malo više od godinu dana, ponovo će na referendumu, koji se održava u nedjelju, glasati o opozivu Bore Škeljića, načelnika ove opštine.

Škeljić, koji je na referendumu u oktobru prošle godine dobio podršku građana, nije želio govoriti ništa na ovu temu, dok s druge strane njegovi politički protivnici tvrde da su na odluku i organizovanje referenduma bili prinuđeni.

Referendum za opoziv načelnika podržalo je 11 od ukupno 19 odbornika. Za ovu inicijativu glasalo je pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika SDS-a i Saveza za demokratsku Srpsku i po jedan odbornik Socijalističke partije i PDP-a.

"Za tri godine potrošeno je 11 miliona KM, a niko ne podnosi račune. Budžet za 2016. godinu takođe nije usvojen i ništa nam ne preostaje nego referendum jer godina do izbora je duga", rekao je Radovan Marić, predsjednik Skupštine opštine Kneževo/Skender Vakuf, dodajući da je već počela trgovina glasovima i da načelnikovi ljudi nude 100 KM za jedan glas.

U Skupštini opštine Kneževo kažu da je sve spremno za nedjeljno izjašnjavanje građana, koji će na 22 biračka mjesta imati priliku da odgovore da li su za ili protiv opoziva načelnika Kneževa.

Na referendumu održanom 26. oktobra prošle godine od ukupno 9.672 stanovnika s pravom glasa, glasalo je njih 5.368, za opoziv je bilo njih 2.563, dok je protiv opoziva glasalo 2.755 birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije