BiH

Koalicija DNS, SRS i NS će razvijati komparativne prednosti Hercegovine

Koalicija DNS, SRS i NS će razvijati komparativne prednosti Hercegovine
Koalicija DNS, SRS i NS će razvijati komparativne prednosti Hercegovine

TREBINJE - Demokratski narodni savez sa svojim koalicionim partnerima Hercegovinu gleda u kontekstu regija Republike Srpske, u kojima će svaka od njih razvijati ono što je njena komparativna prednost, a to je u ovom dijelu Srpske sunce i energetski potencijal, istakao je na centralnoj predizbornoj tribini koalicije DNS-a, Srpske radikalne stranke i Napredne Srpske Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Pavić je kao nosilac koalicione liste kandidata za Narodnu skupštinu RS istakao da njihov zajednički stav da Republika Srpska mora biti politički i ekonomski jaka, sa regionalnom organizacijom i jakim lokalnim zajednicama, dok Bosna i Hercegovina mora funkcionisati kao labava federacija ili konfederacija.

"Naš princip o regionalnom organizovanju treba da promijeni i ekonomsku sliku Republike Srpske, gdje će Trebinje kao grad sunca i grad struje razvijati taj potencijal, sjeverniji dio da razvija šumarstvo i drvnu industriju, a gradovi i regije koji su bogati rudom ili obradivom zemljom trebaju se bazirati na razvoju rudarstva i poljoprivrede", istakao je Pavić.

Sa njim se složio i njegov koalicioni partner Adam Šukalo, predsjednik Napredne Srpske za RS, koji tvrdi da će, ukoliko istraju na zagovaranju tih principa, njihova koalicija osvojiti značajan broj glasova na predstojećim izborima.

"Nakon izbora u Laktašima, ubijeđeni smo da ova treća snaga, treći politički put - put političkog centra u Republici Srpskoj, dobija još više snage i višu podršku građana Srpske, jer će prepoznati da je taj put, u stvari, put reforme kojim je krenula i naša matica Srbija", kazao je Šukalo, izrazivši nadu da će uspjeti da formiraju i značajno praticiparaju u budućem sazivu Vlade RS.

Spomenko Stojanović i Petar Ivanković, kandidati ove koalicije sa liste DNS-a za Narodnu skupštinu RS, tvrde da će akcenat u njihovom budućem djelovanju biti stavljanje privrede, poljoprivrede i unapređenja omladinske politike u prvi plan...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije