BiH

Kodžoman: Krećemo s ispunjavanjem obećanja

Kodžoman:  Krećemo s  ispunjavanjem  obećanja
Kodžoman: Krećemo s ispunjavanjem obećanja

LAKTAŠI - Nova uprava Laktaša će od sutra krenuti s ispunjavanjem obećanja koja su data građanima, rekao je danas Miroslav Kodžoman, novoizabrani načelnik opštine, koji je pobijedio protivkandidata Saveza za promjene Vukašina Vojinovića.

"Želim da zahvalim svim našim aktivistima i simpatizerima koji su pretrpjeli mnoge udarce u ovoj izbornoj kampanji. Oni su pobjednici ovih izbora", rekao je Kodžoman za Srnu.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, izjavio je da je Kodžomanova pobjeda velika pobjeda stranke i podsticaj za predstojeće opšte izbore 12. oktobra.

"Važno je što su ovi izbori protekli fer i korektno. Ovo je velika i briljantna pobjeda ostvarena u uslovima osporavanja naše partije, njenih rezultata i uspjeha. Laktaši su pokazali privrženost ideji SNSD-a i nema razloga da čitava RS ne postupi na isti način", naglasio je Dodik.

Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a, je istakao da je SNSD u Laktašima zadržao rezultat u odnosu na prethodne lokalne izbore.

"Ostvariti rezultat 55 prema 42 odsto u odnosu na ujedinjenu opoziciju je fantastično nakon dvije godine permanentne kampanje, strašno agresivnog i negativnog presinga prema SNSD-u, vrlo negativne uloge pojedinih medija, pa i cijelog niza podzemnih aktivnosti na satanizovanju SNSD-a", rekao je Radojičić.

Željka Cvijanović, međunarodni sekretar SNSD-a, rekla je da je Kodžomanova pobjeda potvrda političkog angažmana ove stranke.

"Ako u jednoj opštini nakon 17 godina vlasti ovako ubjedljivo pobijedite, onda to znači da građani prepoznaju sve one koji su mogli da im pruže i političku i ekonomsku stabilnost", rekla je Cvijanovićeva, istakavši da je to samo uvod u pobjedu SNSD-a na svim nivoima na izborima 12. oktobra.

S druge strane, opozicioni predstavnici smatraju da je njihov kandidat ostvario dobar rezultat.

U NDP-u su istakli da je Vojinović ostvario veliki uspjeh jer je, kako su naveli, u odnosu na prošle izbore udvostručio svoj rezultat.

"Svega desetak procenata razlike između kandidata SNSD-a i njegovih koalicionih partnera i našeg kandidata je nešto što ohrabruje", saopšteno je iz NDP-a, uz napomenu da, kako tvrde, podrška SNSD-u dramatično opada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije