BiH

Komandir interventne jedinice Armije RBiH osumnjičen za zločin nad Srbima

Komandir interventne jedinice Armije RBiH osumnjičen za zločin nad Srbima
Foto: Ilustracija | Komandir interventne jedinice Armije BiH osumnjičen za zločin nad Srbima

TREBINJE - Policijska uprava Trebinje podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv M.D., ratnog komandira Interventne jedinice Armije RBiH, osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, počinjene 1992. godine u Bradini kod Konjica.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je Miralemu Duračiću.

Odjeljenje za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina u Policijskoj upravi Trebinje podnijelo je izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je M.D. u maju 1992. učestvovao u protivpravnom lišenju slobode civila srpske nacionalnosti iz mjesta Bradina, te učestvovao i u njihovom prebijanju i ponižavanju, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

U saopštenju se navodi da je ovo lice osumnjičeno za krivična djela zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koja je počinio u svojstvu komandira Interventne jedinice Armije RBiH.

Policijska uprava Trebinje je za četiri mjeseca u 2018. godini Tužilaštvu BiH dostavila izvještaje za počinjena četiri krivična djela protiv dva lica na području opštine Konjic tokom 1992. godine. U Bradini će sutra biti obilježeno 26 godina od zločina koji su nad Srbima u ovom konjičkom selu počinile muslimanske i hrvatske snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije