BiH

Kompletiran Klub Srba u Vijeću naroda

Kompletiran Klub Srba u Vijeću naroda
Kompletiran Klub Srba u Vijeću naroda

SARAJEVO - Klub Srba u Vijeću naroda RS kompletiran je danas nakon što je Centralna izborna komisija BiH žrijebom izabrala šest preostalih delegata.

Narodna skupština RS 10. decembra u Vijeće naroda izabrala je Živka Marjanca (SP) i Lazu Marića sa kandidatske liste Vukote Govedarice (SDS). Ostalih sedam kandidatskih lista imalo je isti količnik za dodjelu mandata, pa je CIK danas žrijebom odabrao kojih će šest kandidata sa šest  lista dobiti mandate. Tako, uz Marjanca i Marića, u Vijeće naroda ulaze Vojislav Gligić, Milan Đukić, Pero Petrović, Mirko Kojić, Zoran Trifunović i Ljubica Miljanović.

CIK je na današnjoj sjednici utvrdio rezultate posrednih izbora i za klubove Bošnjaka, Hrvata i ostalih u Vijeću naroda RS, u koje se ukupno bira 28 delegata.

Narodna skupština RS 10. decembra u Klub Bošnjaka u Vijeću naroda izabrala je Kemu Čamdžiju, Muju Hadžiomerovića, Kasima Salkića, Anitu Hodžić, Samira Bačevca, Elvedina Hamzića i Muhameda Ibrahimbegovića. Tada su u Klub Hrvata u Vijeću naroda RS izabrani Predrag Gluhaković, Davor Čordaš, Željko Stipić, Nada Tešanović, Ivo Kamenjašević, Goran Milošević, Mijo Perkunić i Tomislav Tomljanović.

U Klub ostalih izabrani su Dubravka Macanović, Radenko Rikić, Aleksandra Delašašo i Jovana Čarkić. Nakon što istekne dvodnevni rok za ulaganje žalbi na odluke CIK-a, Vijeće naroda može održati svoju konstitutivnu sjednicu.

Centralna izborna komisija danas je utvrdila i rezultate posrednih izbora srpskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Ovaj dom ima 15 mjesta, po pet je rezervisano za svaki konstitutivni narod, a u Klub Srba Narodna skupština RS izabrala je Nebojšu Radmanovića i Sredoju Novića iz SNSD-a, Darka Babalja i Ognjena Tadića iz SDS-a, te Dragutina Rodića (DNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije