BiH

Komšić: Volio bih da Vučić malo drži Dodika pod šapom

Komšić: Volio bih da Vučić malo drži Dodika pod šapom
Foto: Ilustracija | Komšić: Volio bih da Vučić malo drži Dodika pod šapom

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, komentarisao je juče najavljenu inauguraciju novog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te je pozdravio ovu vrstu druženja lidera država iz regije.

On je za N1 ocijenio je da to može donijeti samo dobro.

''Dobro je da šefovi zemalja i na ovaj način pokazuju da su spremni na neku vrstu saradnje. Vučić nije predsjednik Srba već Srbijanaca. Moramo biti oprezni kad koristimo tu terminologiju. Kad je najavljeno to ulaganje u brzu cestu, odmah je nastala naša svađa - kuda to treba da idete. I onda imate te lokalne interese koji su po meni opravdani jer svako je zaitneresovan da preko njegove sredine ide ta cesta'', istakao je Komšić.

Komentarišući uticaj Vučića na Milorada Dodika, Komšić je kazao:

''Iz ovog našeg ugla, ja bih volio da ga malo drži pod šapom, pogotovo kad je riječ o potezima koji znaju zapaliti BiH. Lijepo bi bilo da smo mi takva država da pojedini lideri stranaka dogovaraju se između sebe, ali znamo da na neke ljude u BiH imaju političari iz Zagreba i Beograda imaju uticaj''.

O izboru nove premijerke Srbije Ane Brnabić, Komšić je kazao da je to za njega novo lice na srpskoj političkoj sceni.

''Ne poznajem je, ona je za mene novo lice na srbijanskog političkoj sceni. Vidim da je Vučić ultimativno nastupio na način - ko je protiv nje, i protiv njega je, čak najavljujući i mogućnost novih izbora. Mogle su se očekivati ovakve reakcije javnosti jer živimo u konzervativnoj sredini'', rekao je Komšić za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije