BiH

Konstituisane međuparlamentarne grupe prijateljstva

Konstituisane međuparlamentarne grupe prijateljstva
Konstituisane međuparlamentarne grupe prijateljstva

SARAJEVO - U Parlamentarnoj skupštini BiH danas su konstituisane međuparlamentarne grupe prijateljstva za bilateralnu saradnju sa parlamentarnim tijelima drugih zemalja.

Za predsjedavajućeg Grupe za susjedne zemlje izabran je Nenad Lalić, za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabrana je Ljilja Zovko, a za drugog zamjenika Fehim Škaljić.

Članovi Grupe prijateljstva za susjedne zemlje su Salko Sokolović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Borjana Krišto, Nikola Lovrinović, Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Sredoje Nović.

Staša Košarac izabran je za predsjedavajućeg Grupe za srednju i istočnu Evropu, Sifet Podžić za prvog zamjenika predsjedavajućeg, a Predrag Kožul za drugog zamjenika.

Članovi Grupe za srednju i istočnu Evropu su Šefik Džaferović, Safer Demirović, Hazim Rančić, Lazar Prodanović, Mladen Bosić, Damir Bećirović, Mario Karamatić i Nebojša Radmanović.

Za predsjedavajuću Grupe za Aziju izabrana je Hanka Vajzović, za njenog prvog zamjenika Zdenka Džambas, a za drugog Đorđo Krčmar.

Članovi Grupe za Aziju su Mirsad Isaković, Mirsad Mešić, Momčilo Novaković, Nermina Kapetanović, Halid Genjac i Dragutin Rodić.

Ljilja Zovko izabrana je za predsjedavajuću Grupe za Afriku i zemlje Bliskog istoka, Senad Šepić za prvog zamjenika, a Sredoje Nović za drugog.

Članovi Grupe za Afriku i zemlje Bliskog istoka su Šemsudin Mehmedović, Saša Magazinović, Јovan Vukovljak, Đorđo Krčmar i Safet Softić.

Za predsjedavajućeg Grupe za Sjevernu i Јužnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Јapan izabran je Damir Arnaut, za njegovog prvog zamjenika Ognjen Tadić, a za drugog zamjenika Monika Tomić.

Članovi Grupe za Sjevernu i Јužnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Јapan su Јasmin Emrić, Denis Bećirović, Zaim Backović, Dijana Zelenika, Lazar Prodanović, Borislav Bojić, Martin Raguž i Halid Genjac.

Zbog objektivnih razloga danas nije konstituisana Grupa za Zapadnu Evropu, saopšteno je iz PS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije